WHISLIVET

Hallådär, 

 Att tura, åka park, hoppa trampolin och fightas om disken med 18 housemates är numera vår vardag. Vi är två tjejer, Sofia och Nikita, som bor i Whistler men träffades för första gången när vi var fem år och bodde grannar i Göteborg. Efter att ha rest, åkt skidor och provat universitetslivet bestämde vi oss båda för att hoppa av vårt “vanliga” liv och åka tillbaka till Whistler där vi båda gjort säsong tidigare.

En vanlig dag i Whistler börjar med att vårt alarm ringer fyra timmar tidigare än våra 18 housemates. Vi kokar kaffe, micrar gröt och lägger på blåbär (om vi har några kvar, vilket är sällan). Vi kollar på kartan, ringer Whistler Patrol för att få morgonens uppdatering om vädret och planerar de sista detaljerna för dagens skidtur vid frukostbordet.

 
Niktia1.jpeg
Nikita2.JPG
 

Idag är vår plan att vara utomhus i 12 timmar. Våra housemates är vana vid våra små-galna idéer så de önskar oss ett ironiskt lycka till innan vi tar våra skidor och försöker timea första liften, något som är lättare sagt än gjort. Vädret är inte helt med oss tyvärr, det regnar hela vägen upp på toppen. Skogsåkningen i Whistler gör det ändå möjligt för oss att få en behaglig skiddag. Vi möter upp våra turkompisar och hoppas på att de inte ska bli för irriterade av allt fotande och filmande som kommer sakta ner turandet. Vi håller nämligen på med en film som ska ha premiär på nattklubben Garfs om tre veckor.

En snöprofil senare har vi bestämt oss för att fortsätta uppför. Sikten blir sämre och sämre men Nikita har koll på området eftersom det är här hon turar mest med skolan. Vilken skola? I höstas började Nikita läsa på Whistler Adventure School där hon går en skidguide utbildning. En grym utbildning om man vill bli säker på backcountry skidåkning och åka mer utanför Whistlers fullpackade skidsystem.

Vid fyratiden är är vi tillbaka i byn. Våra turkompisar drar hem till värmen inomhus men vi har fortfarande 5 timmar kvar dedikerade till mer utomhushäng, vi tänker filma med vår hemmabyggda steadycam i byn. Det är inte bara våra housemates som ifrågasätter våra idéer utan random personer frågar oss om vår steadycam egentligen är en cykelsadel eller vindruvspräss…Efter 20 minuters filmande har vi slutat upp med varsin kaffe i två fåtöljer inne i Patagoniaaffären. Vårt tolv timmars utomhusprojekt har avbrutits. Alla idéer är tydligen inte värda att fullfölja, några fler exempel på det är vårt t-shirtföretag som slutade efter en och en halv t-shirt, vårt ride team eller vår hemsida där introduktionen är det enda som uppdaterats.

 
Niktia3.jpg
3.jpg
 

Även om vi inte fullföljt alla våra projekt och galna idéer så har vi fått mycket erfarenhet av att bryta vårt fyrkantiga vardagsliv i en “storstad”. Ett ganska “normalt” liv har ifrågasatts och bytts ut mot äventyr som tex surf på Bali och Costa Rica, säsong i Chamonix, börjat cykla downhill och kitesurfat. Vi vill inspirera alla att ifrågasätta, våga prova nya saker, resa till nya platser och träffa nya människor.

Dyngsura bestämmer vi oss för att fly regnet och hoppa trampolin istället. Man är inte för gammal för att börja med en ny sport när man är 21. Väl tillbaka hemma i huset undrar några av våra housemates hur det har gått med vårt 12-timmars-utomhus-projekt och vi funderar på om vi ska vara ärliga. Innan vi ens hinner ta något beslut har Sofia somnat med penna och papper i handen, då hon även jobbar med att skriva artiklar för freeride.se och Yweski magazine. I köket går diskussionen om vems den odiskade stekpannan är. Nikita undviker köket med Sofias odiskade stekpanna och går och packar väskan inför skidguidekursen som fortsätter imorgon.


Följ med på vår resa genom vår Instagram @whislivet. Håll er uppdaterade på hur det går med trampolinkonsten, Square Media, Fleece företaget 604 eller om någon annan av våra (enligt våra housemates orealistiska) idéer kommer att lyckas. Ni kommer i alla fall få se Nikita åka skidor... Sofia sitter just nu med ett paket frusen broccoli (som is) över knät då hon drog korsbandet igår. Så kan det gå när man insett att det är sjukt kul att åka park men vi kommer fortsätta med våra idéer och projekt.

Kramar Nikitia och Sofia 

@nikitarehnberg

@sofiraalewerin


 Vill du också dela din story? Maila stories@onedge.se