StoriesOn EdgeComment

Victoria följde hjärtat till andra sidan jorden

StoriesOn EdgeComment
Victoria följde hjärtat till andra sidan jorden

Är det någon av er som tror på ödet? Att personer ni träffar eller händelser som inträffar och konsekvenser de ger, händer av en anledning och inte bara av ren slump?  

Hej allihopa! Vad kul att få dela med mig av min historia och min resa till er! Jag heter Victoria och är snart 21 år och befinner mig just nu i Australien i huvudstaden Sydney, på östkusten.

Hur hamnade jag här kan man undra? Ja, allt började väl för nästan exakt ett år sedan när jag gjorde en säsong i Whistler, Kanada, som för övrigt var en av de roligaste tiderna i mitt liv so far. Jag hade en fantastisk säsong med vänner, fest och framför allt skidåkning. När säsongen gick mot sitt slut och Sverige stod som nästa resmål var jag krossad, hjärtekrossad. Inte endast för att lämna Whistler utan självklart hade jag gått och blivit kär i en aussie. Ingen av oss hade någon plan, vi visste inte när vi skulle se varandra nästa gång men båda visste att vi ska,måste, träffa varandra igen. Efter 4 månader ifrån varandra kom han och hälsade på i Sverige och då bestämde vi, nästa resmål skulle bli Australien. Han åkte hem och jag följde med.

 
C2320201F75D4293923CBB373BAEA6A5.jpg
722F57DCAD2343B981CE819F96EE85BB.jpg
9C8CFFDEEEC54913B862B8BD104B5DEF.jpg
 

Jag åkte från Sverige i oktober, spenderade 3 veckor på Bali tillsammans med min pojkvän innan vi gav oss iväg mot Australien. Jag var både nervös och lite rädd. Tänk om jag inte skulle gilla det? Vad skulle hända då? Jag hade inga vänner, inget jobb, jag kände endast en person, min pojkvän, men det var allt jag behövde i den stunden. Minuten efter vi gått av planet släppte allt. Från att vara nervös och rädd blev jag istället exalterad och nyfiken vad som skulle ske de närmaste månaderna.

Efter redan någon vecka fick jag ett jobb på ett nyöppnat café väldigt nära där vi bodde, jag trivdes väl lite sisådär men eftersom jag visste att vi endast skulle vara i Gold Coast någon månad så kändes det inte som någon idé att söka nytt. Vi stannade i GC till slutet av januari innan vi flyttade till Freshwater, (Sydney) där vi är nu. Vi gjorde många utflykter runt omkring GC, till bl.a. Byron Bay, där även min bästa kompis från Sverige är bosatt just nu. Vi hann även åka till Japan och åka skidor under jul och nyår, men det är en annan story. 

Jag är en person som älskar fin natur så njuter väldigt mycket av alla fina stränder, träd, djur och självklart av solen här i Australien. Tillsammans med min pojkvän, min kompis från Göteborg och hennes pojkvän från Australien har precis flyttat in i en jättefin lägenhet ca 50 meter från stranden. Vi är en liten familj på 4 medlemmar som nu har varit sambos i två veckor. Allt passade sig väldigt bra, dem hade precis kommit tillbaka till Australien från Sverige och behövde leta nytt boende. Precis som jag och min kille letade boende då vi skulle flytta ner hit. Vi beslutade oss därför att slå samman och leta efter en lägenhet tillsammans vilket visade sig vara mycket lättare. Rätt tidpunkt på rätt ställe.

Sedan en vecka tillbaka har jag delat ut CV, varit på intervjuer och även lyckats få ett jobb! Barista på ett café med inget mindre än namnet ”fika”. Fika som i svenska ordet fika, helt rätt. Detta mysiga café drivs av tre svenska tjejer, där de säljer all mat som man saknar ifrån Sverige haha. Jag är i alla fall väldigt taggad på att börja jobba där och tror jag kommer trivas väldigt bra. Känns nästan som att vara hemma i Sverige igen.

AE1611DC5D13405FA2F0EBA7C1EB9211.jpg
362943E3E5A14CB69978E4DA73E8DD00.jpg

Jag tänker ibland tillbaka till min första intervju i Kanada (på engelska, självklart), hur nervös jag var och hur svårt jag hade för att formulera mig på ett bra sätt, till vart jag är idag. Både språkmässigt men också min självsäkerhet. Engelska har alltid varit ett ämne i skolan som jag har haft väldigt svårt för. Jag mådde nästan dåligt inför varje lektion, pga. osäkerhet och rädsla att göra fel osv. Men idag har jag absolut inga problem för att prata engelska. Jag vet att jag gör många fel när jag pratar och skriver, men vet ni vad? Det är helt okej. Engelska är inte mitt första språk och om jag inte gör misstag och gör fel hur ska jag någonsin kunna lära mig vad som är rätt? Jag är väldigt tacksam att jag fått möjligheten till att faktiskt kunna göra dessa två stora äventyr i mitt liv (Kanada & Australien). För så mycket som jag har utvecklats och lärt mig om mig själv är något helt fantastiskt och jag ångrar absolut ingenting.

Jag uppmanar verkligen alla, du, du och du, att våga ta sig ut och upptäcka världen för man har ingen aning om vad man missat tills man faktiskt har upplevt det. Jag trivs väldigt bra här i Australien. Kanske var det menat att jag skulle träffa min pojkvän just den kvällen i Kanada så båda vi skulle flytta till Australien tillsammans, är det detta vi kallar för ödet?

För er som är nyfikna på Australien, på att resa, eller vad som helst, tveka inte att fråga mig! Ni kan även följa mig och min vardag på min blogg, klicka gärna in och kika efter!

Instagram: victoriamyhrman


Vill du också dela din story? Maila stories@onedge.se