On EdgeComment

Till alla kvinnor

On EdgeComment
Till alla kvinnor

Internationella kvinnordagen inträffar 8e mars varje år för att bland annat uppmärksamma ojämställdhet. En otroligt viktig dag då kunskap sprids och röster blir hörda. Men även under de andra 364 dagarna på året jobbar kvinnor (och även män) stenhårt för att komma allt närmre jämställdhet i alla branscher och samhällen. För även om Sverige ses som ett skolexempel på vad ett jämställt samhälle är ska vi väl inte nöja oss förrän vi är ända in i mål?

 
Amanda är en av våra ambassadörer som ser till att leva livet fullt ut och peppa tjejer till att utmana sig på surfbrädan. Läs mer om Amanda  här

Amanda är en av våra ambassadörer som ser till att leva livet fullt ut och peppa tjejer till att utmana sig på surfbrädan. Läs mer om Amanda här

 

Vi på On Edge ser ljust på en jämställd framtid inom outdoor och extremsport. Även om det är en bra bit kvar har vi så många fantastiska kvinnliga förebilder att se upp till som tar för sig både på bergen/i vattnet och i media. Tjejer som vet hur man åker skidor som gudar, fångar vågor man drömmer om, som visar upp vad kvinnligt är i olika former; styrka, mod, nyfikenhet, drivkraft och en jävla massa power. Idag består On Edge av 11237 kvinnors samlade girlpower - det är så JÄVLA MÄKTIGT. Vi jobbar för att lyfta tjejer i media så att denna girlpower ska spridas och ge ringar på vattnet. Comfort Zones är ett av alla sätt att belysa kvinnliga friåkare till exempel och vi älskar att det är just tjejerna som tar för sig, som visar på entreprenörskap och en målmedvetenhet som kan flytta på berg. Keep pushing the boundaries - you make change happen!

 
Vår Comfort Zones åkare Ronja är en shredder utan dess like, läs mer om denna superkvinna  här . Foto:  Axel Mossling

Vår Comfort Zones åkare Ronja är en shredder utan dess like, läs mer om denna superkvinna här. Foto: Axel Mossling

 

On Edge startades för att det var svårt att hitta likasinnade tjejer. Kanske för att det genom tiderna varit svårt att hitta inspirerande artiklar, filmer och liknande om tjejer som satsar på sin sport eller lever ett liv On Edge.

Det har varit lätt att hamna ensam i ett killgäng där tjejer inte tar för sig lika mycket och inte är en del av samma uppmuntran och utmaning som killarna givit till varandra.

Vi ville få ihop tjejer som kan utmana varandra, ta plats och ta steget till att göra det där äventyret vi drömt om, pusha varandra till att gå utanför vår comfort zone. Att inte bara tänka, önska och undra utan faktiskt bara göra!

On Edge handlar om att lyfta och inspirera tjejer. Visa att det finns lika många extremsportande tjejer som killar. För oss handlar det också om att knyta kontakter, ha möjligheten att få de där tipsen som är guld värda vad det gäller en plats, resa, pryltips eller vad som egentligen.

 
Evelina Björk och Ebba Cronqvist är två av fyra tjejer som dagligen jobbar med On Edge. Det var också dem som startade On Edge tillsammans med Line Asp.

Evelina Björk och Ebba Cronqvist är två av fyra tjejer som dagligen jobbar med On Edge. Det var också dem som startade On Edge tillsammans med Line Asp.

 

Tack alla kvinnor för att ni finns och för att vi stöttar varandra!

Omslagsbild: Vår ambassadör Andrea Holm, bild tagen av Joakim Åström, @herruhr

Alla vi som jobbar med On Edge gör det ideellt och för att visa ditt stöd och kunna utveckla det vi gör med fler träffar, föreläsningar och inspiration så kan du bidra genom att köpa vår merch. Typ våra skitsnygga mössor.
ni gör det
här.