Staden som har ALLT

Staden som har ALLT

Hellooo, Line här!

Befinner mig just nu i Seattle, Washington. Det är andra gången jag är här och jag blir mer och mer kär för varje dag. Varför? Jo för att denna stad verkligen har ALLT, utan att överdriva. Både för den som gillar äventyr bland berg och hav eller om man gillar shopping, god mat och hela den biten. Aldrig har jag haft en trist dag här.

Seattle tycker jag känns som en stor stad uppbyggd utav en massa ”små städer”. Alla stadsdelar skiljer sig nämligen rätt mkt från varandra. Det finns alltså en stadsdel för alla. Downtown är som en klassisk storstad med skyskrapor, butiker, museum och de vanligaste sevärdheterna som Pike Place Market och Space Needle. Båda är helt klart värda att besöka. Även museum som Seattle Art Museum skulle jag rekommendera.

Jag älskar att strosa runt downtown, men mina favoritdelar av Seattle är ändå Fremont och Ballard. De är lite lugnare och ”mysigare” kvarter. Mer likt en svensk eller europeisk stad. Här hittar små, söta butiker, caféer och restauranger.  I Fremont finns en hel del secondhand butiker med bra utbud och i Ballard finns jättefina hamnar och även stränder som man kan gå till. Perfekt för den som vill ta en paus från stadslivet och hitta på något mer aktivt. Här kan du bland annat SUPa, paddla, segla, vindsurfa, spela volleyboll eller fotboll. Men det är även super härliga områden för att bara gå eller springa runt i. Lake Union och Green Lake är också bra ställen att ta sig till för det.

Marknader är något det också finns gott om i Seattle. Och förutom Pike Place market älskar jag söndagsmarknaderna. Det finns ett antal, men den jag främst skulle rekommendera är Farmers market i Ballard. Den är underbar att strosa runt på, köpa färsk frukt och grönt eller hemmagjorda produkter.  Sedan finns det en jättestor vintage marknad i Fremont som är riktigt cool. Massvis av vintage kläder, inredning och verkligen allt möjligt. Inget ställe jag besökt tidigare har så mycket caféer med nice kaffe som Seattle, vilket är något de är kända för. Och kaffefreak som jag är har jag såklart besökt en hel del av dem. Mina absoluta favoriter är, ”Anchoredhead” och ”Mr West” i downtown. Annars är ”Anchored Ship Coffee” I Ballard även också favorit. Men det finns verkligen MASSVIS med andra bra ställen också. Till exempel ligger världens första Starbucks i Seattle precis vid Pike Place Market. Även ”Starbucks Reserve Roastery & Tasting Room” är ett riktigt häftigt ställe. Där kan du testa massvis av olika kaffesorter och ”designa” din kaffe precis som du vill ha den för att sedan avnjuta den samtidigt som man ser på när de rostar kaffebönor och hela den processen.

De som har bil och möjligheten att ta sig ut på längre äventyr är Mt. Rainier nationalpark ett hett tips. Sjukt häftig miljö att vandra runt i. Jag skulle lätt kunna spendera en vecka, minst, där bara för att utforska. Det finns både kortare dagsturer kring bergen men även längre turer som man kan gå på några dagar.

Vill du få till den klassiska bilden eller bara en fantastisk utsikt över Seattle så är Kerry Park stället att ta sig till. Populärt ställe framförallt på kvällen, så kom i tid. Härifrån ser du ut över hela Seattle med skyskrapor, hav, hamnar, space needle och Mt. Rainier i bakgrunden. Sjukt fint!

Jag har aldrig besökt Seattle under vintertid men Mt. Baker, som är den skidort som årligen får mest snö i världen(!!!) ligger inte speciellt långt härifrån. Och stadsaktiviteterna är jag helt säker på är minst lika bra under den tiden på året.Jag skulle kunna göra det här inlägget sjukt mycket längre. Det finns så mycket mer jag skulle vilja dela med mig av från denna underbara stad. Kanske kan det bli fler inlägg framöver, vem vet. Men annars skulle jag bara vilja säga, ÅK HIT! Du kommer inte att bli besviken.

Har ni frågor eller vill ha mer tips, släng iväg ett mail till line.asp@live.com 

Puss Line