Snack attack - Era bästa tips!

Snack attack - Era bästa tips!

Naturen är den bästa kryddan!

Vi firar 10 000 medlemmar för fullt och rev igång veckan med en tävling av ett primuskök som bästa Addnature är med och tävlar ut, tack Addnature! Tävlingen gick ut på att ni skulle dela med er av era bästa recept på ut-i-naturen snacks/ mat överlag. Och jäklar vad nice grejer det vällde in! För att inte tala om bilderna från där maten kokades ihop! Inte undra på att mat smakar bättre i naturen!

Vi har samlar några favoriter nedan och vill gratulera Josefin Lindehags vars multitips som innehöll både tillagning både med och utan kök blev ett vinnartips!

Josefin Lindehag multitips

1. Tur-tortillan

 - Färdigkryddad sojaprotein (t.ex santa maria)

- Torkade bönor som man blötlägger innan om man har tid.

- Avocado, paprika eller annan valfri grönsak

Blanda ihop allt och till det kan man ha med små tortillabröd!

2. Dhal

  • Linser

  • Ris

  • alla kryddor du vill ha i färdigt i en påse t.ex chili vitlök gurkmeja curry osv.

Koka ihop allt för en dhal! (Kolla så linserna & riset har ca samma koktid)
3. Energibars av dadlar där du blandar ner ingefära och kokosflingor, så gott!

4. Gröt-smaksättaren

Ha med varma koppen med smaken äpple och kanel & jordnötssmör (i en burk eller portionspåsar som finns att köpa) och ha till gröten!

sncaktips bilder-2.jpg

Hanna Alsén tipsar om förrätt

  • Tortillabröd

  • Ett gäng ostskivor

  • Hackade oliver

  • Fefferoni

  • Soltorkade tomater

Lägg ett bröd i botten på stekpannan/murrikkan/valfritt stekdon. Lägg på alla ingredienser med osten överst och ett bröd ovanpå. Stek på båda sidor och vips har man små triangel enchiladas.


Ida Olbys Svamprisotto

  • Grötris

  • Svampbuljong

  • Torkad svamp

  • lite vin

Blanda allt i en påse innan utom vinet som finns att hitta i småflaskor sen är det bara att stänka på när risotton kokar.

sncaktips bilder.jpg

Andrea Flemmingsdotter Rylanders vegansk vårrullar

  • Gurka

  • Rättika

  • Förkokta risnudlar

  • Mango och Tzay

Rulla in alla ingredienser i rispapper och ha med en kåsa fylld med soja att doppa godsakerna i!

Ellinor Berglunds Smoores

  • Marshmellows

  • Kex

  • Eventuellt choklad och banan

Hitta en passande pinne, grilla marshmellown och lägg på ett kex sen är det bara att SNACKSA!

sncaktips bilder-3.jpg

Clara Edwards Kikärtsomelett

  • 1dl Kikärtsmjöl

  • 1msk näringsjäst

  • Valfria kryddor

  • 1/2 tsk bakpulver

Blanda allt med 1dl vatten och låt svälla, sen är det bara att steka som en vanlig omelett!

Ella Swans Chikpea Masala

  • Snabbris

  • En kartong kokta kikärtor

  • En burk tikki masala sås

koka vatten till snabbriset, blanda snabbris och vatten, under tiden riset göttar till sig så värmer du tikka masala och har i kikärtorna, blanda allt och NJUT!

sncaktips bilder-4.jpg

Sabina Claesson daddelbollar:

16 dadlar

4 dl havregryn 1 dl kokos

2 msk kakao

1 dl kokosolja

3–4 msk kaffe (ev lite vatten)

Mixa till en kladdig massa, gör bollar och rulla i kokos. Mums!


Hösten är ju grym just nu och lockar en ut så fort man får tid och hur sugen blir man inte på en ledig dag i skogen eller på fjället när man ser alla dessa bilder? Här har ni helginspiration så det kokar över, nästan bokstavligt dessutom!

Tack för era tips, fortsätt gärna tipsa i kommentarsfältet! Föresten gillar ni dessa typer av inlägg på hemsidan?

Kram på er!