Sex nyårslöften för ett mer äventyrligt 2018

Sex nyårslöften för ett mer äventyrligt 2018

Gott nytt 2018!

Dagdrömmer du om att testa en ny sport, vandra mer, träffa nya människor eller bara bli mer spontan? Det är alldeles för lätt att hitta på ursäkter och stanna kvar i sin comfort zone. Men vi alla vet att det är när vi låter oss vara sårbara och kliva ur zonen som allt magiskt i livet händer.

Se tillbaka på året som gått, vad minns du mest? Alla dagarna du kollat på Netflix i soffan? Såklart inte, de är bortglömda. För det är i stunderna när vi tillåter oss själva att uppleva något helt nytt som vi känner oss levande och växer. Detta är vad som sparas i våra minnen och ger oss ett leende på läpparna när vi går och lägger oss.

Så varför inte gå in i 2018 med en annan attityd som öppnar upp för mer äventyr och fina minnen? Här är sex nyårslöften som kommer hjälpa dig att göra detta under 2018.

 

1.     Säg ja mer ofta!

Allt börjar med ett ja. Att vara rädd för det okända är helt normalt. Att övervinna de rädslorna är vad som får dig att sticka ut. Om du är en person som övertänker allt och oftast slutar upp med att tacka nej till en okänd utmaning så utmanar vi dig att ändra det mönstret idag! Att säga ja oftare kommer att ändra ditt liv drastiskt, vänta och se!

 

2.     Naturen är det nya gymmet

När januari anländer snackar alla om att börja träna, och de flesta kopplar ihop det med att damma av gymkortet. Men att starta det nya året i ett trångt gym fyllt med svettiga och nervösa människor är inte det peppigaste sättet att inleda nya året på. Träna hellre där äventyr och magi sker – utomhus! Du sparar inte bara pengar, studier visar även att vara aktiv utomhus är den bästa antidepressiva medicinen och avstressande aktiviteten som finns. Vi blir också mindre uttråkade utomhus och rör oss därför lätt betydligt längre tid ute än inne. Du kommer bli förvånad över hur tiden flyger när du inte är på gymmet, och hur kul du har! Inspireras av kompisarna på bilderna – Andrea Holm och Alexandra Edebo - som använder varandra som träningsredskap ute i naturen, hur kul som helst!

 

 
DSC_0007.jpg
DSC_0974.jpg
DSC_0023.jpg
 

 

3.     Uppdatera äventyrsgarderoben

För att kunna vara impulsiv och tacka ja till äventyr krävs det att man har lite basic utrustning. Vädergudarna kan man aldrig lita på, men det är å andra sidan en del av äventyret. Du vill inte behöva säga nej till spännande äventyr som väntar på dig för att du inte har något att ha på dig. Så unna dig i år några få kvalitetsprodukter som håller länge. Ett ull-underställ är det perfekta basplagget till alla utomhusäventyr tack vare ullens fantastiska värmande egenskaper, det håller dig varm när det är kallt ute och svettas du så absorberar ullen upp svetten och omvandlar den till värme samtidigt som du inte känner dig svettig. En jacka som tål regn och har smart ventilation och bra luva, en bekväm ryggsäck samt bra skor som tål att vandra med även när det är stenigt och geggigt är välinvesterade pengar. Dessa saker är perfekt att önska sig till nästa födelsedag eller investera i när du har möjlighet. På detta sätt kan du verkligen klara nyårslöfte 1 – att säga ja till äventyr! Alex och Andrea reser ingenstans utan sina favoritunderställ från Kari Traa – på bilderna har de på sig Svala underställ som är en ull/syntet-mix som är perfekt för de dagar som inte är superkalla och till aktiviteter då du skapar mycket värme själv. Till exempel till längdåkning och utelöpning eller vandring i plusgrader. Du håller dig lagom varm och plagget trollar bort svetten, perfekt!

 

 
DSC_0058.jpg
DSC_0939.jpg
 

 

4.     Sänk ambitionerna

Detta löfte kan låta konstigt, men det är så viktigt. Det är bra att vara ambitiös, men det kan bli ett hinder om du undviker att göra saker som du är osäker på om du kommer att lyckas med. Kom ihåg att ingen föds till surfare, skidåkare eller vad det kan vara. Alla är någon gång nybörjare! Så förvänta dig inte för mycket från dig själv i början och fira varje liten seger!

 

5.     On Edge:a mera

Inspireras av On Edge-forumet! Vårt forum är fullt av peppade tjejer som gärna delar deras kunskap, erfarenhet och tips om actionsport, vandring, äventyrsgarderoben och resmål. Letar du tips till nästa äventyr är det definitivt dit du ska för inspiration! Där har du möjlighet att få resetips, inspireras av andra och kanske även träffa någon likasinnad att dela nästa äventyr med - skriv ett inlägg, va spontan och öppen och se var det leder. Det är väldigt mycket lättare och roligare att ta första steget till att vara mer äventyrlig om man kan göra det tillsammans med någon, vilket leder oss in på det sista löftet.

Du hittar forumet här!

 

 
DSC_0882.jpg
 
 
DSC_0900.jpg
DSC_0851.jpg
 

 

6.     Bjud in nybörjare eller proffs att dela äventyren med

Om du är erfaren inom något, ta med dig någon som inte är det på nästa äventyr. Det är så givande att dela något du älskar med peppade och pirriga nybörjare och du blir garanterat nykär i din passion igen. Kanske har du en vän som aldrig förstått grejen med naturen, ta med dem och campa! Att dela din passion med någon är den bästa gåvan du kan ge. Och om du är en oerfaren nybörjare själv, våga fråga om du får följa med en som kan! Vi alla älskar sällskap och att ha vänner som är intresserade av det vi gillar. Alex och Andrea är bra på olika saker, Alex är snabbast i skidbacken medan Andrea är kvickast upp för en klättervägg – de älskar att göra aktiviteter tillsammans och lära av varandra!

Vi ser fram emot och välkomnar 2018 med öppna armar! Mot nya äventyr TILLSAMMANS! 

Gott nytt år

önskar On Edge och Kari Traa