On EdgeComment

Ida Löfqvist - Rookien som gör succédebut

On EdgeComment
Ida Löfqvist - Rookien som gör succédebut

Ida Löfqvist, 24 år från Sundsvall, är en av tjejerna vi kommer följa i vinter. Då hon i helgen genomförde sin första FWQ tävling någonsin kan man säga att hon är ‘Rookien’ i vårt Comfort Zones-gäng. Iskallt kammade hon hem en 4e plats, imponerande! In och kika här så får ni se hur de gick till.

“Första gången jag tävlade i friskidåkning, på NM i Riksgränsen var ett stort steg för mig för min egna utveckling. Jag tog ett större dropp än vad jag tidigare gjort, vilket också resulterade i finalåk. Det gav mig en otrolig kick och jag tog verkligen ett stort kliv utanför min comfort zone som gav mersmak till att pusha sig själv i tävlingssammanhang inom friskidåkning.”

Det är Idas första säsong i Freeride world qualifier. Tidigare har hon tävlat i NM uppe i riksgränsen två gånger men i år tänker hon utmana sig själv ytterligare. Målen är att bli tryggare i sin åkning samtidigt som hon vågar ta större risker, och självklart också att  umgås och ha grymt kul tillsammans med alla de som kör FWQ.

 
chamonix.jpg
 

Ida började åka skidor då hon var tre år gammal och har alltid haft det som ett stort fritidsintresse. Lov och helger spenderades så ofta de gick i Åre, byn hon sen flyttade till och nu kallar för sitt hem. Efter 5 år i Åre och en säsong i Whistler växte intresset för freeride mer och mer och det kändes naturligt att ta steget att tävla för att utvecklas inom skidåkningen. Nu spenderas säsongen i Verbier för att köra de första FWQ tävlingarna i sin karriär.

I serien Comfort Zones vill Ida visa att man inte behöver ha någon tävlingsbakgrund inom skidåkning utan att det är fullt möjligt att tävla inom friskidåkning endast med ett brinnande intresse för att åka lagg. Sen kommer vi såklart få se mer av drivet att utmana sig efter sin nivå samt gemenskapen och peppen från varandra på touren.

Alla vet ju att vägen till framgång inte bara sitter i kroppen utan också i huvudet, idas recept för utveckling är följande:

“Jag jobbar med att försöka inte vara alltför självkritisk och tro på mig själv samt inte jämföra mig med andras prestationer, utan se till mina egna utveckling.”

Ida må vara en rookie när det gäller Freeride World Qualifier men med den inställningen tror vi starkt på henne och ser fram emot att följa med under Säsongen.

 
chamonix-2.jpg
 

Comfort Zones är freerideserien som tar med dig behind the scenes på vinterns FWQ/FWT. Vi följer med nio edgy personligheter under tävlingarna, alla med olika erfarenheter och mål men med samma behov av att pusha sina gränser och gå utanför sin comfort zone.

Comfort Zones visas på vår instagram i realtid under tävlingarnas gång men finns även sparade som höjdpunkter för nya besökare och nyfikna att kika ikapp eller återse - gör det här!