Moas Story

Hello, Moa här!

Jag är en 24-årig norrbottning som i år spenderade min sommar uppe på hästryggen i Kanadas Rocky Mountains. Här kommer min historia om mitt äventyr på andra sidan Atlanten. 

Efter en skidsäsong i Whistler, Kanada, kunde jag inte förmå mig att lämna landet. Jag bestämde mig därför för att söka alla möjliga jobb och drömmen var ett guide-jobb. Titeln blev lyckligtvis turridningsguide och här är min berättelse.

Torsdagen den 25 Maj klev jag av bussen i den lilla byn Lake Louise, som skulle visa sig bli mitt hem i de kommande tre månaderna. Byn ligger 1700 meter över havet och området är känt som klippiga bergen. Nedanför de snötäckta, karga bergen omringas de azurblåa glaciärsjöarna av vackra skogar. Att få uppleva detta från hästryggen gjorde dessutom allt så mycket vackrare. Det var sann livskvalité.

 
image6.JPG
 
 
image4 (1) 1.JPG
 
 
image5.JPG
 

Vi red mellan två till åtta timmar per dag, med mellan en till nio gäster per guide. Under turerna red man på branta små stigar ute i skogar, där det dessutom är stor chans att stöta på björnar. Turerna tog oss genom bäckar och upp till fantastiska yver med lunchpauser på platser som får en att häpna!

Ibland undrar jag varför just jag har fått vara en del av ett sådant underbart äventyr. Hemligheten är att jag aldrig varit rädd för att söka mig mot mina drömmar, att våga och ta chanser. Så om någon går i tankarna att testa detta, var inte rädd och tvivla inte på dig själv. Min tidigare erfarenhet av hästar är ridning på ridskolan en gång i veckan tills jag var tretton år. Så med lite tro på dig själv går allt.

Min vistelse i Kanada är bara början på mitt äventyr. Att åka skidor på vintern och att rida hästar på sommaren är min dröm och precis det jag vill göra just nu. Lev ut, lev nu.

 
image2 (2).JPG
 
 
image1 (5).JPG
 

Väl mött!

/ Moa Kinnunen


Vill du också dela din story? Maila till stories@onedge.se