Lofoten "Off-mountain" guide

Hej hopp, hoppas solen skiner på er, det gör den minst sagt här på Lofoten! Denna vecka har temperaturen visat 20 grader och vindstilla, så det är inte bara dåligt väder!

Först och främst vill jag bara säga TACK för den respons jag fått på mina senaste inlägg, det är roligt att höra ifrån er, att ni tycker om det jag skriver och det gör mig jätte motiverad till att skriva ännu mer! Fortsätt gärna med det hehe och såklart om det är något ni önskar och vill se framöver, bara att hojta!

Ni är många som vill ha tips på vad man göra här. I det senaste inlägget presenterade jag några utav de hikes som finns, så förutom dem så kommer här en lista på vad mer man kan hitta på!

LIVE LOFOTEN

Kickstartar med att presentera mitt jobb, Live Lofoten! Här har vi har massa olika utflykter man kan göra, bland annat ribbåtstur till Nusfjord/Henningsvear/Ballstad, krabbfiske, cod-fiske eller ribbåtstur till lax-odlingar. Vi hyr också ut SUP-brädor, det är magiskt när vattnet är spegelblankt, man har med sig lite kvällsfika och paddlar ut till klipporna.

Här finns en länk till hemsidan för priser och vad som är inkluderat i utflykterna.

https://www.livelofoten.com/

 
SUP från Live Lofoten

SUP från Live Lofoten

Såhär glad blir man av att åka ribbåt

Såhär glad blir man av att åka ribbåt

LIVE LOFOTEN RIBBÅT.jpg
 

SPELA GOLF

Vill man spela golf i midnattssolen eller under norrsken så har du åkt till rätt plats. Lofoten Links erbjuder en 18-håls bana med havet som vattenhinder och sandstränder som naturliga bunkrar. Säsongen är från 1a maj till slutet av oktober och vill man lära sig spela golf så finns det nybörjarkurser! Lofoten Links ligger vid Gimsoyasand.

RIDNING UNDER MIDNATTSSOL

En kilometer från golfbanan ligger Hovs Gård, en supermysig plats för att käka lunch, middag eller ta en kaffe med utsikt över havet och stranden. Här kan man också rida längs de vita stränderna i midnattssolen. Expert eller nybörjare? Här finns det plats för alla!

 
Mamma laddar upp för en spikrak drive

Mamma laddar upp för en spikrak drive

Fina sommarfält på Hovs Gård

Fina sommarfält på Hovs Gård

 

ARKTISK SNORKLING FRÅN BALLSTA

Äventyren finner man inte bara över havet utan också under ytan. Vattnet är bland det klaraste jag upplevt. Vill man få en guidad tur så finns det flera olika företag som anordnar turer, bland annat Lofoten dykning som du hittar i Ballstad. Där kan man få guidad snorkeltur med all utrustning som behövs under 1000-lappen!

PADDLA KAJAK I MAKALÖSA REINE

Jag har tidigare nämnt Reine för er så nu är ni bekanta med denna fantastiska plats och här kan man ge sig ut och paddla kajak. Jag har pratat med en tjej som har mer koll på detta än mig och det är Lif Hydén, som ni kanske känner till om ni följer hennes instagramkonto Tintsofdrifters. Lif jobbar på aktivitetscentret på Sakrisoy, Schibevaag Adventures, där man erbjuds att hyra kajaker och SUP brädor. För att ge sig ut och paddla kajak behöver man ett såkallat våtkort, ett certifikat på att du klarar av en kajak helt på egen hand och ett sånt får man genom att gå en grundkurs i kajakpaddling.

Lofoten är känt för att var mycket strömmar och tidvatten och man kan tro att det lugnar sig inne bland fjordarna men det är så pass starka strömmar och vädret kan ändras snabbt att det finns många risker att ge sig ut och paddla själv. Därför finns det flera olika platser på Lofoten som anordnar guidade turer, bland annat Schibevaag Adventures! Kika in på deras hemsida för mer information, priser och dylikt.

Aktivitetscentret är en samlingsplats där man kan hänga i deras sackosäckar, dricka kaffe, och träffa sköna människor, mycket trevligt. Jag och Gus kommer åka dit snarast!

https://www.schibevaagadventure.com/

 
Så otroligt klart vatten i Ballsta!

Så otroligt klart vatten i Ballsta!

Paddling i Reine

Paddling i Reine

 

Nästa gång får ni läsa om en vardag för mig på Lofoten, vart jag och min pojkvänbor, hur vi jobbar, vart vi handlar, vad vi äter, vad vi lägger pengar på osv. Ett mer personligt inlägg som förhoppningsvis kan inspirera dig att också flytta till Lofoten, för det är bland det bästa jag gjort!

KRAM!