Hej bloggen

”Havet utanför dörren, vara omringad utav berg, vågorna som finns 30 minuter bort, dagar som aldrig tar slut och luften här som är så frisk. Här får man drömma fritt och fyllas utav energi. Se så bra det gick, allting löste sig. ”

Det senaste året har jag farit och flängt en del. Kanske har du tagit del av mitt inlägg “Japan enligt Ebba”? Om inte, gör de, men stanna kvar här en stund först.

Jag heter Ebba i alla fall, tjugotre år gammal, born and raised i Ödeshög, ett stenkast från Vättern och Omberg eller -  3.5 timmar söder om Stockholm. Där är jag uppväxt med min mamma, pappa och storasyster. I en blå villa med vita knutar. Spagetti med köttfärssås på tisdagar och taco på fredagar, you name it! Ända sedan jag var liten har jag gillat det här med äventyr. Att få låna kusinens lilla eka och fylla den med kuddar, bullar, saft och ro ut på Vättern eller bygga skidhopp på sportloven i Sälen! Och just nu, så bor jag på Lofoten. Jag tänker att vi tar det från början.  

Profilbild.JPG
IMG_9210.JPG

Hur hamnade jag här? Det hela började med att min pojkvän Gustav skickade ut ansökningar till jobb i Norge i påskas. Jag var passiv eftersom min plan var att stanna hemma på slätten över sommaren. Gustav fick napp på jobbet i Stamsund några dagar senare (där vi nu är) och de ville att han skulle komma upp och börja jobba redan 17:e maj! Han har länge velat åka till Lofoten, likaså jag, men hemmakär som jag är hade jag tänkt mig något annat och i början var det inte ett självklart val för mig att följa med.

Att resa, upptäcka nya platser och kasta sig ut på äventyr är något så otroligt lärorikt, spännande, kul, pirrigt och utmanande. MEN det är också tufft emellan åt, iallafall för mig. Under de senaste åren när jag har flyttat till en ny plats har det ofta varit känslor med nervositet och ångest inblandade. Hur kommer det bli, kommer jag trivas, tänk om jag inte hittar jobb, tänk om, tänk om, tänk ooooooom. Hur vet jag att äventyren jag åker på är givande och rätt för mig? Och denna sommaren hade ja ju dessutom bestämt mig för att vara hemma...

IMG_9211.JPG
IMG_9215.JPG

Så, hur gick starten? Jo, som ni säkert förstått så bestämde jag mig för att följa med och några veckor senare var vi på väg, bilen fullpackad med mat, cyklar, kläder, tält etc.. Det tog oss två dagar att köra upp eftersom vi ville åka genom Norge. Vi hade dock otur med vädret som bjöd på dimma och regn, så roadtrippen blev inte riktigt som vi tänkt. De första dagarna var upp o ner. Jag visste inte hur saker skulle komma att bli, vart vi skulle bo och massa frågor snurrade i huvudet, återigen. Men så fick jag jobb där Gustav ska vara i sommar, Live Lofoten, ett hotel i Stamsund som startades upp för ungefär ett år sen! Nu i början är jag lite överallt, i receptionen, städar rum, i restaurangen, fixar frukost o allt där emellan.. Det är så lärorikt och roligt att få vara med i början av en business och min magkänsla inför sommaren är hur bra som helst.

Vad är planen nu? Jag har så mycket förväntningar på den här sommaren! Jag kommer varva jobb med allt som finns att göra här! Yoga, surfa, hikea, äta, cykla, paddla.. Man kan syssla med allt möjligt här och det passar mig som handen i handsken. Och så ska jag blogga här och förse er med massa tips.

Min sommar i Lofoten har bara börjat så kom tillbaka hit igen! Redan nu kan ni läsa om surfing i Unstad.

 KRAM EBBA!