StoriesOn EdgeSkidor, nature, dröm

Evelinas story

StoriesOn EdgeSkidor, nature, dröm
Evelinas story

En dröm börjar alltid sås precis som ett frö...

...Det spelar ingen roll när det sätts i jord. Så länge vi varsamt tar hand om vår dröm kommer den att växa. Det bästa är att bevittna hur den växer och tar form. Jag heter Evelina Nilsson och detta är min story.

Jag hade två drömmar när jag var liten, att bli världens bästa skidåkare och att bli doktor, ”I´m gonna cure all illness in the world with a pill”. Ett magiskt piller jag nu vet är kärlek.  Jag minns inte att jag någonsin tyckt att det var svårt att åka skidor. Jag minns bara alla fantastiska minnen från min barndom till nu. Jag känner stor glädje, inspiration, vilja och passion för skidåkning och naturen. Mina föräldrar tog tidigt med mig och mina tre syskon ut på alla möjliga äventyr. Mina allra första svängar nedför ett berg tog jag tillsammans med pappa i en ryggsäck på hans rygg. Kanske började jag så mina frön redan då. När jag var tillräckligt gammal för att stå på ett par skidor fick jag svänga själv. För mig har skidåkningen alltid vart så mycket mer än friheten, det har vart en fin gemenskap med min familj. Jag, Julia, Markus och Jonathan (mina syskon) har alltid peppat varandra och gett varandra inspiration till att utvecklas - att vara ett med berget, rita sina egna unika linjer och vara i sitt flow, i sin extas. Sånt får mig att minnas min sanna kraft som jag har inom mig. Naturen har alltid varit vår lekplats och där fick kreativiteten flöda. 

Jag har alltid älskat och sett upp till superhjältar sen jag var liten så när jag svävar genom snön likt en alv och hoppar känns det som att jag flyger. Det är som om gravitationkraften glöms bort. Jag tror de flesta av oss kan relatera till känslor likt denna. Det handlar inte inte om att jag måste åka skidor för att uppleva den, för i sanningens namn är det jag själv, vi själva, som skapar det inom oss. Vi är aldrig beroende av yttre omständigheter för att vara lyckliga och fria, det ska vi komma ihåg. Men naturen hjälper oss att minnas allt det vi är. När vi ger får vi alltid tillbaka en spegel av de vi ger. 

 
IMG_20170808_194428_366.jpg
 
 
Foto: Mattias Hargin 

Foto: Mattias Hargin 

 

 Att växa upp på en kulle med tre nedfarter och två liftar öppnar upp för att vara kreativ och se att det är du själv som skapar glädjen av det du har. Pappa sa alltid att vad vi än ville bli så skulle han och mamma stötta oss till hundra procent. Ett löfte de har hållt hela livet. Vår favoritplats att åka till när vi var små och som fortfarande håller en stor plats i mitt hjärta, är Riksgränsen. Min resa genom skidåkningen började med alpint. Det gav mig en bra grund men jag kände alltid att portarna var i vägen för mig. Jag ville bestämma själv när jag skulle svänga. Julia och Markus började sedan med puckel och då följde jag snabbt efter. Det blev en gemenskap som var ny för mig. I puckeln fick jag utlopp för mer utveckling och mer uttryck. Det var otroligt lärorikt med så många olika moment. Puckeln förde mig vidare mot Åre och puckelpistgymnasiet. Det var en underbar tid med vackra minnen, möten med likasinnade människor och massvis med galna äventyr. Världens bästa tränare fick mig att vilja mer, att vara den högsta versionen av mig själv, våga möta mina rädslor och se förbi dem. Växa av dem. För ni vet, vi växer av solsken men vi växer också av regn.  

Livet är fullt av prövningar men vi är aldrig ensamma genom dem och när vi delar med oss av dem växer vi därför tillsammans. Efter att jag gått ut mitt sista år på gymnasiet stod jag inför ett vägskäl. Jag hade börjat tvivla på min sanna glädje och varför jag tävlade. Jag bestämde mig vid nyår, säsongen efter jag gått ut att det var dags för en paus från puckeln. Jag kände total frihet. Från att ha tävlat hela mitt liv gav jag mig själv en tid för reflektion. Jag åkte massa skidor och på slutet av säsongen peppade Per mig till att ställa upp i NM i gränsen. Något jag velat sen jag var liten men aldrig tagit mig tiden till att göra. Jag Jeppe och Joppe ställde upp. Vi var Team Soulski och Per var min coach. Under tre dagar och fyra tävlingsåk upplevde jag en känsla jag aldrig tidigare gjort vid tävling. Jag var i mitt flow, i min inspiration och jag följde mitt hjärta. Det fanns inga resultat, inga jämförande. Egentligen inga andra människor. Jag var ett med berget och jag älskade att åka skidor. Jag vann tävlingen men det var inte vinsten i sig som var så betydelsefull utan  känslan jag hade inom mig. Jag trodde på mig själv och jag såg min kraft inom mig. 

 
Foto: Kajsa Larsson

Foto: Kajsa Larsson

 
 
IMG_20170728_091720_860.jpg
 

NM öppnade upp möjligheter för mig, nya äventyr och en helt underbar resa. Från NM till Freeride World Qualifier till Freeride World Tour. Tävlingarna har lärt mig mycket och det som är det allra finaste är att få dela dessa upplevelser och resor med vänner. Dela och hela för vi är alla ett och samma. Vi vill vara av inspiration för varandra och hjälpa varandra till utveckling. Filmandet med bland annat Shades of Winter har lärt mig så otroligt mycket också, gemenskapen och kraften av att vara ett team. 

Livet är en resa med olika kapitel och nu väntar mig ett nytt spännande kapitel med nya äventyr. Jag ser fram emot livet med nyfikenhet. Tack för att du läst min resa. Kom ihåg att du är skaparen av din verklighet och om du har en dröm tveka då aldrig att följa den. Tacka alltid alla dina lärare, framförallt den största läraren av dem alla, den som bor inom dig. 

 
IMG_20170724_201407_919.jpg
 

The Force is always strong in you

Evelina 

Instagram: @evelojna . Youtube: Yedisoflove