En Resedagbok - by Clara

En Resedagbok - by Clara

Kära dagbok,  

Dag 1, 29 september 2017 

Det är dags… efter tio och en halv månad I Whistler lämnar jag nu denna plats. Det känns både jobbigt och tråkigt. Men å andra sidan känns det inte lika jobbigt när man vet att man ska ut och resa med en utav sina absolut bästa vänner. Idag lämnar jag och Lauren vårt Whistler-liv bakom oss för att resa igenom USA, och som vi har längtat. Vårt första stopp blir Seattle, Washington. 

Dag 3, 1 oktober 2017. 

Stopp nummer ett, Seattle. Vi var uppe tidigt för att hinna med så mycket som möjligt. Vi tog en tur till ikoniska Space Needle tornet som är ett måste i Seattle. Sedan fortsatte vi vår vandring genom staden som tog oss till hamnen och dess pirer. För den som älskar fisk och skaldjur kan man säga att den här stadsdelen är lite utav ett paradis. Självklart beställde vi här in ”fish & chips” och friterade räkor med pommes frites. Efter vårt besök i hamnen fortsatte vi till Pike Place market, marknaden som har allt mellan himmel och jord. 

I närheten ligger även en annan shop värd att besöka, speciellt om man är intresserad av kaffe. Nämligen den absolut första Starbucks Coffee butiken. Det kändes framförallt kul eftersom vi båda två jobbat på Starbucks tidigare. Och vill man lära sig ännu mer om kaffe kunde man även besöka Starbucks Reserve (där starbucks tillverkar sitt kaffe) som också ligger i Seattle. 

Efter Pike Place och Starbucks blev det en promenad till den populära tuggummiväggen, även kallad Gum Wall. Alltså en vägg proppfylld av tuggummin. 

Nu är väskorna packade igen, vi har lämnat vårt hostel och vi sitter på bussen som kommer ta oss till Portland, Oregon.

 

 
 

Dag 5, 2 oktober 2017 

Portland, wow, det blev en positiv överraskning. Inget ställe jag hör speciellt mycket om tidigare men oj så vackert. Vi började dagen med att gå till Portland rose garden för att sedan traska vidare till ett mysigt café i Pearl District.  Sedan besökte vi två andra måsten. Först Powell’s Books, en bokaffär som tar upp ett helt kvarter, och därefter ett besök på Voodoo Doughnut. Det sistnämnda blev ett besök som fick det att vattnas i munnen och fyra doughnuts senare var vi båda mätta och belåtna. Den absoluta favoriten blev maple bacon doughnut. Kvällen avslutades sedan med ett middagsbesök på Little Big Burger, värt att komma ihåg. 

Efter några mysiga dagar i Portland tar vi flyget imorgon till San Francisco, Kalifornien.

 
 

Dag 8, 5 oktober 2017 

De två första nätter I San Francisco, Kalifornien, spenderades på ett hostel 15 minuter bilfärd från Saulcilito (en mysig by på andra sidan Golden Gate Bridge från San Francisco). Utanför vårt fönster sträckte sig ett fantastiskt vackert landskap kallat Marin Headlands, en tidigare militärbas. Vår första ”to do” blev här att utforska och se vad Marin Headlands hade att erbjuda. Det var verkligen en fantastiks plats. En vandring till Point Bonita Lighthouse, en fyr ute på en klippa, gav oss en grym utsikt över delar av Marin Headlands och den ikoniska Golden Gate Bridge. Med strålande sol fortsatte vi sedan på en tvåtimmars vandring till Saulcilito där resten av dagen spenderas nere vid vattnet. 

Snart bär det av mot nästa hostel, I downtown San Francisco.

 
 

Dag 11, 8 oktober 2017 

97 000 steg senare, utan att överdriva, hade vi sett hela San Francisco. Vem behöver turistbussar när man kan gå? 

Den ormformade gatan ”Lombard Street” blev vårt första stopp. Sedan vidare till ”Palace Of Fine Arts” och sedan vidare för att ta lite typiska turistbilder vid Golden Gate Bridge som vi även promenerade över. Efter många uppförsbackar och nedförsbackar hann vi också vandra förbi rådhuset, se några av ”Painted Ladies” husen och hänga I Golden Gate park. En färsk skaldjurssallad toppade dagen som avslutades nere vid Fishermans Warf. 

Nu bär det av till The City Of Angels, Los Angeles.

 
 

Dag 15, 12 oktober 2017 

Palmer överallt, verkligen. Och en skymt av Hollywood-skylten i bakgrunden. Det var det första vi såg från bilen som tog oss ner till staden. Vi blev asläppta på Orange Drive där vi checkade in i ett litet airbnb-hus. Tre hela dagar i Los Angeles väntade och vårt schema var fullspäckat. 

Första dagen blev vi upphämtade av Laurens kompis som körde oss upp till Hollywood Hills, där vi började vår vandring upp mot Hollywoodskylten. I 35-graders värme och på slingriga grusvägar lyckades vi ta oss upp till skylten. Coolt var det och häftig utsikt kan jag lova. 

Dag två spenderades inne i Los Angeles. Vi strosade runt på Sunset Boulevard och Hollywood boulevard spanandes efter kändisar. Tyvärr ingen success. Vi fick nöja oss med stjärnorna som prydde trottoaren på Hollywood Boulevard. Michael Jackson och Cindy Louper har ju faktiskt varit där. Vi var även tvungna att besöka Olvera Street, ett historiskt distrikt där Los Angeles först kom till liv. Dagen avslutades där med en autentisk Enchilada. 

Sista dagen i LA tillbringades på stranden i Santa Monica. Efter ett besök på Santa Monica Pier med en slush i min hand och en milkshake i Laurens tog vi oss upp längs stranden till Venice Beach. Och självklart gjorde vi här ett stopp vid den berömda skate-parken innan vi mötte upp Laurens kompis för att avsluta kvällen med minitacos på Komodo. 

Nu hoppar vi på bussen och fortsätter mot San Diego!

 

 
 

Dag 17, 14 Oktober 2017 

Besöket i San Diego blev kort och vi hade endast en heldag att tillbringa i staden. Vi bestämde oss därför för att dra på oss träningskläder och gå 1 mil från downtown San Diego till Sunset Cliffs. Halvvägs till vårt mål stannade vi till på ett lokalt café, The living room, och en tropisk smoothie fick fyllda på energiförrådet. Väl vid Sunset Cliffs möttes vi utav surfare i våtdräkter, brännande värme och ljudet av vågorna som rullade in. De perfekta förutsättningarna för en eftermiddag på stranden. På vägen tillbaka från klipporna fick vi även njuta av den fina solnedgången bakom hamnen. 

Efter ett mysigt och lyckat besök i San Diego lämnar vi nu Kalifornien och tar flyget till Miami, Florida.

 

 
 

 

Dag 23, 20 oktober 2017 

När vi klev ut på trottoaren utanför Miamis flygplats möttes vi av en härlig men tryckande värme. Dagarna i Miami blev ensidiga. Vakna, äta frukost, sola, bada, sola lite mer, bada, somna och sen repeat. Men oj vad skönt det var. Självklart har vi även ätit glass, strosat runt på shoppinggatorna, funnit kärleken för Whole Foods och cyklat längst med kusten och Miami Beach. 

Det har varit väldigt skönt att för en gångs skull bara ligga på stranden och ta det lugnt utan att packa om resväskorna varannan dag. Ibland är det skönt att bara ta det lugnt och njuta. Och planen med detta är att våra batterier nu ska vara uppladdade inför vår sista destination i USA. 

Äntligen ska jag få åka tillbaka till en utav mina absoluta favoritstäder i världen, New York. Och inte nog med det, jag får åka dit med Lauren. Och där får vi dessutom återförenas med en utav våra bättre vänner Maggie (som vi bodde med under vintern i Whistler) som rest från Kanadas huvudstad Ottawa. Vi har verkligen några grymma dagar framför oss!

Dag 28, 25e oktober 2017 

New York, The Big Apple, staden där drömmar blir verklighet. Det var ett kärt återseende, och ett ännu kärare återseende ni vi mötte upp med Maggie igen. 

9/11 memorial, Brooklyn Bridge, Empire State Building, Broadway, Time Square, China town, Little Italy, Central park, High line, Chelsea, Meatpacking district, Carrie Bradshaws dörr, Bryant park, Top of The Rock och Brooklyn. Frågan är vad vi inte såg eller gjorde. 

Det bästa med New York då? ALLT! Från klarblå himmel med stålande sol och värme, den fantastiska utsikten från Top of The Rock med vind som heter duga till New York skyline och ett fantastiskt mysigt Brooklyn. Denna stad har verkligen allt och lite till. Men det absolut bästa var ändå att få se New York med två av mina bästa vänner. Jag är nu ännu mer förälskad i denna fantastiska stad. 

 

 
 

Dag 46, 12 November 2017 

Nu bär det av hem till Maggie i Ottawa, Kanada.

Kära dagbok, 

361 dagar hemifrån Sverige. 

11 månader i Kanada. 

På resande fot i drygt 1 månad, och oändligt många minnen senare lämnar jag landet med ett leende på läpparna. Nu är det dags att planera nästa äventyr, är du med mig?

/Clara

INSTAGRAM: @_claradahlgren


Vill du också dela din story? Maila stories@onedge.se