StoriesOn Edgesurf, bali, elsa

Elsas Story

StoriesOn Edgesurf, bali, elsa
Elsas Story

Hey girls!  

Jag heter Elsa och är en sprallig, glad tjej på 21 år. Först och främst – shit vad det här är ett roligt koncept! En hemsida enbart för äventyrssugna tjejer. Jag får så mycket inspiration och blir så glad över att det här finns!

För tre år sedan tog jag studenten med en flygbiljett till Australien i handen. Jag tänkte väl som många andra som åker iväg på en backpacker-resa, att jag skulle resa runt i ett par månader för att sedan jobba eller börja plugga. Well, to be fair trodde jag fortfarande det när jag fem månader senare satt på flyget tillbaka till Sverige. Men när jag väl var hemma i Lund igen var det något som inte kändes helt rätt. Jag bet i det sura äpplet och knegade på i ett par månader, innan kassan var tillräckligt stor för att jag skulle kunna dra iväg på nästa äventyr. Det var en vän som kom på idén att vi skulle åka iväg för att lära oss att surfa. Jag har alltid varit en sportig tjej, men jag hade nog aldrig föreställt mig själv på en surfbräda. En till kompis hängde på, och vips så var vi tre tjejer på väg till Bali för att bo på Lapoint Surfcamps i tre veckor!

 
 

För att vara helt ärlig, jag sög! I alla fall min första vecka. Då gick det så dåligt att man kan undra vad det var som fick mig att fortsätta! Surfing över lag har inte varit något som har fallit mig naturligt, men som med många andra sporter så ger övning färdighet. Bali hjälpte mig att öppna ögonen och när jag kom hem såg jag världen ur ett annat perspektiv. Jag hade alltid känt mig relativt pressad av miljön hemma. Som att vi alla måste studera, tjäna pengar, få bäst betyg och klättra högst i karriärstegen. Men mitt hjärta hade egentligen sagt något annat - jag hade bara inte lyckats lista ut vad. När jag väl kom hem kände jag mig för första gången på länge säker på vad jag ville göra. Jag ville arbeta utomlands och jag ville surfa. Något jag alltid har varit bra på är att vara envis, så när jag väl hade bestämt mig för att finna ett jobb utomlands skulle jag banne mig finna ett. Tre månader senare satt jag på ett flyg på väg mot början av mitt äventyr. Sen jag började arbeta för Lapoint har jag under 1,5 år hunnit med att arbeta i Portugal, Costa Rica och Bali. Portugal var där jag blev introducerad till surfing på riktigt. Det var där jag lärde mig alla grunder, där jag blev mer självständig och där jag köpte min första surfbräda. Alla destinationer jag har arbetat på har sin egen charm och jag älskar dem på olika sätt. En sak de har gemensamt är att de ger mig känslan av att ha ett andra hem. Jag har lärt känna så otroligt mycket fina och intressanta människor från andra länder, och jag har nu kontakter över hela världen. Perfekt när man ska ut och resa och behöver en soffa att crasha på!

 
 

Jag har alltid älskat att resa, men aldrig hade jag kunnat tro att surfing skulle förändra hela min syn på, utan att överdriva, livet. Jag känner mig mer levande, harmonisk och gladare än någonsin. Jag har träffat så mycket människor med en annan syn på livet än vad jag trodde var korrekt när jag var yngre, och det har fått mig att våga gå en annan väg. Att våga satsa på något som inte ger pengar eller får en att alltid sträva framåt i det tävlingsinriktade samhälle som vi lever i idag. Att arbeta utomlands har gett mig möjligheten att göra vad jag älskar – resa, träffa människor från andra länder och surfa varje dag.

Vem vet vart framtiden kommer att ta mig. En sak är säker – ni kommer alltid att se mig i vattnet!

/Elsa Jergmo


Vill du också dela din story? Maila till stories@onedge.se