ELIN's Snowboardtest

ELIN's Snowboardtest

Den andra helgen i December var det dags för skidtestarhelgen i Sälen. Som på beställning snöade det hela fredagsnatten och vi fick en helg med 30cm nysnö, YAY!

Jag testade lite brädor under helgen, några av dom på önskemål från er On Edgare. Så här kommer äntligen recensionerna på de jag provade.

Ps. Alla har ju såklart olika smak och förutsättningar för att hitta den perfekta brädan, så innan ni läser recensionerna kan jag berätta lite om mig. Jag har åkt bräda i 9 år och är utbildad snowboardlärare, åker just nu på Burton talent scout, en ganska hård allroundbräda som räknas till en av deras avancerade brädor. Jag gillar att åka överallt på berget och försöker bli duktig i parken.

Tack för en kanonhelg och kul att träffa några av er On Edgare i backen

Here we go!


 
Gnu ladies choice.jpg
 

Burton Feelgood

Om brädan: Finns i 142-152 cm är ganska mjuk och har en camber form.

Åkningen: Lätt att hantera, går att leka mycket med, funkar bra överallt på berget. Är lite som namnet antyder, man har det bra på brädan helt enkelt, den är liksom lagom mycket av allt. Jag personligen tycker att den är lite mjuk men det är en smaksak.

För vem: Perfekt bräda för dig som känner att du inte vill ha något för avancerat och ändå kunna åka överallt.

3/5

Jones flagship.jpg

Nitro Treehugger

Om brädan: 149 centimeter lång, en unisex modell. Camber form och direktionell med betydligt bredare och längre nos än tail.

Åkningen: Superlättsvängd, känns som att man flyger fram genom snön, som tur var kom det mycket snö i sälen just den här helgen så det var PERFEKT för den här brädan. Den känns lätt att åka på och leka med. Av alla de brädor jag provade under dagen var det här den brädan är jag njöt mest, så rolig att åka på, mycket surfkänsla.

För vem: För den som kan åka och redan har en allroundbräda men vill ha en bräda som kompletterar och funkar perfekt i puder och slush, extra bra för skogsåkning eftersom den är så jäkla snabb på att svänga.

Hade jag bara gått på vad jag personligen tycker om den så får den 5/5, men den är kanske inte den bästa brädan för alla dagar så därför blir det 3/5

Gnu Ladies Choice

Om brädan: Finns i längden 142,5-153,5cm är en hybrid camber. Ganska så mjuk bräda. Brädan är asymetsik i skärningen, vilket betyder att den ser lite olika ut på tå och hälkanten, det är för att det ska bli lika lätt att svänga på häl som på tå. (sjukt smart grej)

Åkningen: Superhärlig bräda, funkar bra i pisten för att komma upp på skär, samtidigt som att den är väldigt lekfull, och lika lätt att kontrollera i luften som på backen, känns stabil i högre farter och håller verkligen kanten i snön.

För vem: Om du bara ska köpa en bräda och vill kunna åka överallt, då är Ladies Choice något för dig, framförallt om du tycker det är roligt att åka park, en otroligt skön bräda som är lättåkt men ändå avancerad tror den funkar lika bra för nybörjare som för dig som vill utmanas.

5/5

burton feelgood.png

Jones Flagship womens

Om brädan: Finns i längderna 144-156 har en hybrid camber form, är en hård, direktionell bräda med längre nos än tail men funkar ändå att köra switch med om man vill göra det.

Åkningen: Passar bra i pisten, känns säker i skären men flyter ändå bra när det är mycket snö. Jag tycker att det är en bräda där man vågar utmana sig själv på och litar på att den håller överallt, känns lika stabil i låg som hög fart.

För vem: För dig som är en duktig åkare och vill ha en riktigt bra allround bräda som går att lita på i tuffare freerideåkning men kanske inte ultimat för den som älskar att hänga i parken då är den lite för hård!

4/5

nitro treehugger .jpg

Snart kommer Emma följa upp med skidrecensioner från skidtestarhelgen i Åre. Blir ni extra nyfikna på några av brädorna och har frågor kan ni slidea in ett DM till mig via instagram @onedgeinspiration

Eller så hittar ni mig, Elin Edling i forumet!

Hoppas vi hörs!