DIN ROADTRIP PÅ LOFOTEN - DEL 1

Jag tänker att du har bil, är redo för äventyr, klarar lite skit mellan tårna och att du är peppad på att se magiska platser! Nu blir de åka av!

Du har tagit bilen och kommer i södergående riktning ner på Lofoten, ditt första stopp blir Svolvaer. Där börjar du din roadtrip och enligt min mening så startar också Lofoten här. Kickstarta semestern med en hike i Svolvaer som heter Floya, den är 4.5 km och sträcker sig 580 meter över havet. Efter det avslutar du med en lunch/middag på Du Verden som ligger mitt i centrala Svolvaer, jättemysig och trevlig restaurang. Införnatten tältar du nånstans mellan Svolvaer och Henningsvear där du tycker det ser trevligt ut, akta bara så du inte hamnar på privat mark.

 
HENNINGSVEAR.jpg
 

Ny dag och resan fortsätter ner till Henningsvear. Här kan du ta en god kaffe på Klatrekafeen. Redo för en till hike? Isåfall, gå upp på Himmeltindan, det är en av de ballaste hikerna enligt många. Henningsvear har ju den berömda fotbollplanen som många gärna vill få med på bild ovanifrån. Efteråt är du är säkerligen varm och svettig så ett dopp sitter väl fint nu? Stanna vid Rorvikstranda för ett svalkande bad i det klarblå vattnet. Sovplats för natten, Gimosoya strand. Slå upp tältet längs med kusten och njut av en fin solnedgång.

Dags för morgondusch? Stanna på Hov gård, där kan du säkerligen duscha och ta ett bastu-break om du så vill. Här finns det en fin hike som heter Hoven som är enklare variant på 1.5km. Fortsätt till Eggum för nattens destination, det är otroligt mysigt och fint här. Det finns en camping längst ut på udden där man betalar en liten avgift för att få campa. Vill man låta bilen stå dagen därpå kan man gå Eggum-Unstad, reka vågorna, ta en kanelbulle på Arctic surf. Den här turen kommer förmodligen ta hela dagen så ladda med matsäck. Tura tillbaka till Eggum för ytterligare en natt vid midnattssolen (slutet av maj-juli).

 
EGGUM.jpg
 
ROADTRIp bil.jpg
 

Dags för en dag med surf! Plattan i mattan mot Unstad. Surfcenter Lofoten eller Arctic surf har allt du behöver, välj själv vart du hyr din utrustning, det finns också lektioner att boka! Stanna i Unstad för natten, grilla lite korv och marshmallows och ta några öl vid solnedgången… muuuums.

Upp och hoppa eller snooza hela förmiddagen. Vill du se Unstad ovanifrån? Då är det bara knalla upp på Nonstind! Bilen rullar vidare nedåt, stanna i Leknes för att fylla på med mat och tanka bilen sen är det dags för en första natt i Rorbur, nere i Ballstad på Solsiden brygge. Basta, bada och njut av rena lakan och mjuka sängar. Sovsågott!

 
UPP O HOPPA.jpg
 

Ny dag och det är dags för MTB på Haugheia. Framåt kvällen åker ni vidare och slår upp tältet på Myrland, en gömd pärla med färre turister och små stränder. Dagen därpå är det kanske tid för en hike. Stornappstind ligger i Napp (tio minuter från Myrland) och hiken är 2 kilometer lång och efter 740 höjdmeter har du nått toppen! Efteråt sätter du kurs mot Vikten där eftermiddagskaffet väntar. Framåt kvällen har du kört ner mot Flakstad, här finns det en camping precis vid stranden. Duscha, diska och njut av hur underbart Lofoten är om du inte gjort det ännu..

 
IMG_0566.PNG
 

Dag 7 och det är dags för Kvalvika, ni har hört det förr och jag säger det igen. Kör ner mot Fredavang och ta Kvalvika-Beach-Parking på GPSN. Se mitt tidigare inlägg när jag berätta lite kort om det, vill inte säga för mycket, det räcker med att jag skrivit om det två gånger i bloggen hehe.

Och där tog DEL 1 utav min roadtrip-guide slut men den fortsätter nästa vecka. Håll till godo och hoppas ni njuter utav sommarens slutspurt!

Kram på er.

/EBBA