Skapa din egen väg - by Linn

Skepp å hoj alla On Edgare!

Mitt namn är Linn Höije Pettersson, jag är 22 år, born and raised i stormiga Göteborg. Det har passat mig utmärkt då jag mer eller mindre haft havet som lekplats under min uppväxt som seglare. Den här storyn handlar om hur man ibland måste våga släppa taget om något gammalt för att något bättre och nytt skall få plats.

Under min uppväxt fram tills att jag började på seglargymnasiet i Lerum strax utanför Göteborg har jag alltid identifierat mig själv som en seglare. En stark individ som älskar att känna saltvattnets stänk i ansiktet, vinden i håret med en horisont av möjligheter framför mig. Seglingen har alltid fått mig att känna mig fri och på något sätt oövervinnlig. Att ha tävlat och deltagit i nordiska/europeiska mästerskap och världsmästerskap flera gånger om och fått känna pressen som uppstår på såna tävlingar har jag älskat. Men det är frihetskänslan som skapas ute på havet, mellan mig, båten och naturen som varit min drivkraft och glädje tillsammans med gemenskapen med andra seglare.

 

 
Linn VM.jpg
 

 

Under första året på idrottsgymnasiet hände något. Frihetskänslan som var min drivkraft kvävdes. Nu handlade allt om resultat. Vem hade flest timmar i det unkna gymmet nere i källaren? Vem tog flest kilo i benpress eller sprang Cooper testet fortast? Om man inte hade OS som sitt största mål platsade man inte. Jag slutade på idrottsgymnasiet efter ett år och det är bland det bästa jag gjort. 

Min identifiering som seglare totalraserades och jag kände mig vilsen utan den. Saknaden av att kunna identifiera mig själv med något växte och drev mig till att börja testa nya saker och förverkliga drömmar.

Vågsurfing kom in i mitt liv vilket lede till att jag köpte en ljusblå amerikansk van från 1989 och renoverade upp. Med vanen har jag sedan varit till Hoddevik i Norge en sensommar. Kört genom Europa och tillbringat en månad i Chamonix för bergsklättring och vandring. Besökt Sveriges sydkust efter jakt på vågor. Jag har börjat med jakt, tagit jägarexamen. Något som fått mig att känna mig ett med naturen och vårt ursprung som människa på en helt ny nivå.

 

 
Linn Jakt.jpg
VANEN.jpg
 

Folk som surfar brukar säga att efter du tagit din första våg är du hooked, du kommer aldrig mer vilja hålla på med något annat. Detta var exakt vad som hände när jag åkte mina första äkta pudersvängar i Chamonix förra året när jag gjorde säsong. Jag blev totalt nyförälskad i skidåkning.

Det var som om en ny värld med andra möjligheter och nya dörrar öppnades för mig. Glädjen, drivet att utvecklas, människorna och allt där emellan som kommer från skidåkningen är magiskt. Att våga låta andra saker ta plats i livet har gjort att jag hittat nya vänner, nya saker jag älskar och framförallt att jag identifierar mig med så mycket mer.

 
Linn POW.jpg
Grands Montets.jpg
Linn POW_2.jpg
 

Lev On Edge, lev utanför din comfort zone så skapar du din egen väg!

Nu bär det av till Chamonix för en andra skidsäsong av äventyr. Jag kommer hålla er uppdaterade här med någon gång i månaden om livet i Cham så vi hörs snart!

/Linn

Instagram: linnhoijep


Söker du mer inspiration och vill hitta likasinnade att dela äventyr med, gå med i vårt forum på facebook här!